Teknologi

Trend Dan Ramalan Jurnalisme, Media Dan Teknologi 2019

Bagaimana untuk menggabungkan bisnis dan Awam model akan menjadi semakin bahagian penting fasa seterusnya Digital Berita perjalanan. Fakta-dan memeriksa fakta-membongkar mungkin perlu ditambah dengan pemahaman yang lebih besar daripada bagaimana cerita tersebar dan dengan siapa. Media dan siaran koran memperburuk masalah dengan menangkap dan membesarkan tuntutan-tuntutan ini. Pada bulan September, media sosial penyelidik Dana Boyd memperingatkan bahwa media adalah “bermain” dan yang diperlukan untuk menjadi lebih sadar dari peranan ia bisa bermain di memberikan kepercayaan untuk tuntutan yang tidak berasas (sebagai contoh, itu taman pelajar “krisis pelakon”). Sama teknologi dan kerjasama pendekatan yang telah mengilhami pejabat setempat, yang tidak mengangkat berat sekitar data set pada pihak sekumpulan berita tempatan rakan-rakan di UK. Rangkaian patah lebih dari 30 cerita eksklusif, termasuk sebuah penyelidikan ke majlis kewangan, yang mendedahkan bahawa setengah majlis di England dirancang untuk memotong anak-anak ini.

Ia adalah menggalakkan untuk melihat beberapa permulaan tahun ini dan fokus pada masyarakat yang kuat dari awal lagi – serta penekanan pada nilai-nilai dan prinsip-prinsip yang akan menyokong mereka akhbar. Kerjasama antara penerbit juga membuat kesan yang lebih, mengurangkan kos, walaupun jika ini memerlukan perubahan besar iman bagi banyak wartawan. Pada masa yang sama, peluang baru untuk bercerita visual yang membuka, sementara audio menunjukkan tanda-tanda janji dengan generasi muda menemui tinggi kualiti kandungan ucapan untuk pertama kalinya.

Ini mungkin melibatkan menggunakan 5 untuk menutup CCTV siaran langsung dari bas untuk membolehkan polis lalu lintas untuk bertindak dengan lebih cepat untuk insiden. Teknologi ini mempunyai potensi yang hebat untuk membuat yang ada proses lebih cepat dan lebih berkesan, tapi juga untuk membuat hasilnya adalah tidak layak sebelumnya. Sebelum ini disebut Voitto pembantu dari ual pakaian sekarang menghasilkan kira-kira 100 cerita sukan dan 250 ilustrasi setiap minggu. Agensi-agensi berita juga menggiatkan pengeluaran mereka dengan finland berita agensi STT secara automatik menterjemahkan berita ke dalam bahasa swedia.

Kecerdasan buatan menawarkan kemungkinan yang lebih peribadi dan berita perkhidmatan, cara-cara baru untuk mendedahkan cerita-cerita, serta lebih efisien cara untuk mengisi dan mengedarkan kandungan. Menerima akhirnya akan membuka baru bentuk pembayaran dan pengesahan, ketika suara pembantu yang bisa menjadi mayor baru masuk ke akses media semua jenis. Suara mencari movie dees atau selebriti ulang tahun bekerja dengan baik kerana data terhad dalam skop dan teratur. Mencari berita adalah masalah yang lebih besar dan platform penerbit ingin untuk membuat dibaca coretan kandungan yang menjawab soalan semasa.

Bulan ini, CSG dan Analisis Mason mengeluarkan hasil penyelidikan mereka kerjasama yang mengkaji bagaimana kedudukan yang baik telecom penyedia layanan dapat bertemu organisasi masa depan permintaan untuk komunikasi dan IA perkhidmatan selepas COVID-19. Termasuk mencari keputusan yang lebih dari 80 peratus daripada penyedia layanan dan pelanggan akan mempertimbangkan membeli tepi, 5 mengiris perkhidmatan swasta rangkaian dalam lima tahun ke depan untuk memenuhi keperluan pengguna dan industri berubah. Penemuan dari Juniper Penyelidikan mendedahkan bahawa MaaS (pergerakan sebagai service) akan menggantikan lebih daripada 2.2 bilion swasta perjalanan kereta pada tahun 2025, dari 471 juta dalam 2021.

Syarikat berkata pada bulan ogos ia akan memeriksa Apple ponsel dan komputer pengguna seks kanak-kanak penyalahgunaan imej. Bagaimanapun, bergerak memicu global tindak balas daripada pelbagai kelompok hak asasi, dengan pekerja juga mengkritik rencana. Apple berkata ia akan membenarkan keselamatan penyelidik untuk mengesahkan tuntutan, tetapi perusahaan pada 3 September kata ia akan mengambil lebih banyak waktu untuk membuat perubahan untuk sistem.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button